fff Atmosfer TTO | İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Transfer Ofisi
Haberler
TEKNOGİRİŞİMCİ OLMAK İÇİN İLK ADIMI ATTILAR

Teknopark İzmir tarafından düzenlenen “Teknogirişim Sermayesi Destek Programı’na Başvuru Eğitimi” tamamlandı. Genel tanıtım ve adayların proje dosyaları üzerinden birebir verilen eğitimlerin ardından, “Bir Başarı Hikayesi” bölümüyle üç günlük program gerçekleştirildi.
 

Teknopark İzmir, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca teknolojik fikri olan girişimci adaylarına, projelerini hayata geçirmek için 100.000 TL hibe verilerek oluşturulan “Teknogirişim Sermayesi Destek Programı”na başvuru eğitimi düzenledi.

13-16 ve 17 Şubat 2015 tarihlerinde Teknopark İzmir Kuluçka Merkezi'ndegerçekleşen eğitimler Dr. Şevket Cihangir Özcanlı, Teknopark İzmir Destek Programları Koordinatörü Burak Köle ve İnovasyon ve Kuluçka Merkezi Yöneticisi Aykut Hocaoğlu tarafından verildi.

Burak Köle tarafından programın genel özellikleri hakkında bilgi verilmesi ile başlayan eğitimler, Dr. Şevket Cihangir Özcanlı’nın başvuru detayları hakkında yaptığı sunumla devam etti. İlk günün ardından ise adayların hazırladığı dosyaların birebir değerlendirilmesine geçildi.

15 genç girişimci adayının katıldığı eğitimler, geçtiğimiz yıl aynı destek programından hibe desteği almaya hak kazanan Şafak Arıcı ve Gökhan Berker’in konuk olarak yer aldığı “Bir Başarı Hikayesi/Tecrübe Aktarımı” bölümü ile son bulurken; Arıcı ve Berker, izledikleri süreç hakkında genç girişimcileri bilgilendirdi.

TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ
DESTEK PROGRAMI

Teknogirişim Sermayesi Destek Programı; yüksek eğitimli gençlerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini katma değeri yüksek teşebbüslere dönüştürebilmelerinin desteklenmesini kapsıyor.

Destek süresi 12 ay olan program, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile girişimci arasında sözleşme imzasıyla ile başlıyor.

Bir defaya mahsus ve ön ödemeli olan desteğin bütçesi, yüzde 100 hibe şeklinde en fazla 100.000 TL oluyor.

Programa https://biltek.sanayi.gov.tradresindeki Ar-Ge web portalı üzerinden e-devlet şifresiyle başvuru yapılıyor.

Programdan sadece, kriterlere uygun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yararlanabiliyor ve aynı girişimci, farklı iş fikri ile bile olsa birden fazla başvuruda bulunamıyor.

meaconline.org sitesi