fff Atmosfer TTO | İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Transfer Ofisi
Haberler
TEKNOLOJİ YÖNETİMİ VE TİCARİLEŞME

Portland Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Tuğrul Daim ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğretim üyesi Nuri A. Başoğlu tarafından verilen ‘Teknolojinin Ticarileşmesi’ eğitimi 18-20 Aralık 2014 tarihlerinde İYTE Atmosfer Teknoloji Transfer Ofisi ev sahipliğinde Tepekule İş Merkezi, İYTESEM’de gerçekleşti. Ar-Ge ve Teknoloji Yönetimi alanında ticarileşmeden sorumlu profesyonellerin katıldığı eğitim oldukça verimli geçti.

Eğitimde; ticarileşme sürecinde ihtiyaç duyulabilecek bilgi ve becerilerin kazandırılması hedeflendi. Uygulanan programda; konsept ve yaklaşımlar, sunumlar, grup aktiviteleri ve tartışmalar yer aldı. Katılımcılar konseptleri pratiğe çevirerek kavramları somut bir şekilde anlama ve uygulama fırsatı buldular. İki buçuk gün süren eğitimin ilk gününde, İYTE Araştırmalar Direktörü Nuri A. Başoğlu ‘Teknoloji ve Ürün Yönetim Teknikleri’ hakkında bilgi verdi. İkinci gün Tuğrul Daim katılımcılara, ‘Stratejik Teknoloji Planlama Araçları’, ‘Hiyerarşik Karar Verme Modeli’ ve ‘Senaryolar ve Yol Haritaları’ konularında ders verdi. Dersin ardından katılımcılar, mevcut markalarla ilgili örnek olay incelemesi yaparak, yorumladılar. Günün diğer yarısı, ‘Teknoloji Gelişimi ve Ticarileşmesi’ konulu ders ve ‘Müşteri İhtiyaçlarını Tanımlama’ konulu grup çalışmasıyla devam etti. Son gün ‘Patent ve Sosyal Ağ Analizleri’, ‘Elektronik Kitapları Benimseme’ ve ‘Teknolojik Yol Haritası Geliştirme’ konularında ki grup çalışmalarıyla son buldu.

Mentorluk Programı kapsamında isteyen tüm katılımcılar, üzerinde çalıştıkları uygulamalar için 9 Ocak 2015 tarihinde saat 14.00-17.00 arasında Nuri Başoğlu ile görüşme fırsatı bulacaklardır.

meaconline.org sitesi