fff Atmosfer TTO | İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Transfer Ofisi
Haberler
BİGG.Assist Programında İYTE’li 7 Girişimci 200 Bin TL Destek Aldı.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran, Girişimcilik ve inovasyon ekosisteminin güçlü, köklü ve lider kuruluşlarından olan ve Enstitümüz bünyesinde faaliyetlerine devam eden Teknopark İzmir ve İYTE adına TRT Haber Canlı yayınına konuk oldu. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından dün açıklanan ve genç girişimci adaylarının şirketleşmeleri için önemli bir adım olan BİGG.Assist Programında 200 bin TL destek almaya hak kazanan 7 girişimciyle birlikte TRT Haber 14.00’te ve ana haberde yer aldı. Rektör Baran’ın ve İYTE’li girişimcilerin ayrıntılı haber ve röportajı için; tıklayınız.

BiGG.Assist Nedir?

Teknopark İzmir, Haziran 2018’den beri TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı 1. Aşama Uygulayıcı Kuruluşlarından biridir. Bu kapsamda BiGG.Assist Programını yürütmektedir. BİGG.Assist, 200.000 TL’lik hibe desteği sunan BİGG programıyla iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen girişimci adaylarına verdiği eğitim, mentorluk vb. ön kuluçka hizmetlerini sunduğu hızlandırıcı programdır.

 

Program fikir aşamasından, şirketleşmeye giden süreçte girişimci adaylarının ihtiyacı olan tüm hizmet ve destekleri tek elden vererek iş fikirlerinin nitelikli iş planlarına dönüştürülmesini sağlamaktadır. Programı tamamlayan ve iş planları değerlendirmeyi geçen girişimci adayları, TÜBİTAK tarafından BİGG kapsamında verilen 200.000 TL sermaye desteği fırsatı için 2. Aşamaya başvuru yapabilmektedir.​

meaconline.org sitesi