fff Atmosfer TTO | İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Transfer Ofisi
Haberler
MET İleri Teknoloji CERN ihalesine katılıyor!

Teknopark İzmir ar-ge firmalarının başarıları sürüyor.

 

MET İleri Teknoloji

CERN ihalesine katılıyor

 

Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi’nin açtığı ihaleye kabul edilen tek Türk Firması olan Teknopark İzmir Ar-Ge Firması MET İleri Teknoloji, ihaleyi kazanırsa CERN’ tedarikçi olan 2. Türk firması, teknoloji tedarik eden ilk Türk firması olacak.

 

Türkiye’nin de üyesi olduğu, “Büyük Çarpışma” olarak bilinen “big bang” konusundaki çalışmalarıyla kamuoyunda bilinen Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi (CERN), “Three Double-Acting Telescopic Hydraulic Cylinders With Constant Extension Speed and Two-Stages” ihalesi kapsamında Teknopark İzmir ar-ge firması MET İleri Teknoloji’den teklif aldı. İhale kapsamında teklif alınan tek Türk firması olan MET İleri Teknoloji, ihaleyi kazanırsa, “Senkron Hidrolik Kontrol Teknolojisi”ni, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’ne sağlayacak.

 

CERN Projesi'nde Türk firmalarının da tedarikçi olabilmesini sağlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yönlendirilen ihale duyurusuna başvuran MET İleri Teknoloji, ihaleyi kazanması halinde, TÜBİTAK TEYDEB 1507 Projesi “endüstriyel mutfak ısıtıcı ve soğutucuları için değişken ölçülü otomatik model değişimli poliüretanlama fikstürü” için geliştirdiği yüzde 100 yerli senkron hidrolik kontrol teknolojisini CERN’e sağlayacak.

 

MET İLERİ TEKNOLOJİ Hakkında

2013 yılında İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde kurulan MET İleri Teknoloji Sistemleri Ltd. Şti. mekanik, elektromekanik, hidromekanik sistemler tasarımı ve imalatı, endüstriyel otomasyon ve yazılım projeleri gerçekleştirmektedir.

MET İleri Teknoloji Sistemleri Ltd. Şti. firmasının sahibi Murat Merdin, Makine Mühendisliğinde Doktora eğitimine devam etmekte olup firmanın Ar-Ge projelerini yürütmektedir. Murat Merdin, MET firmasını girişimci olarak kurmadan önce, 5 farklı TEYDEB projesinde yürütücülük yapmış, yurt içi ve yurt dışında birçok başarılı Ar-Ge projesi yürütmüştür. Firmanın diğer çalışanları, Elektrik-Elektronik Mühendisi Oğuz Deniz Merdin ve Elektrik-Elektronik Mühendisi Doğukan Bayır, Yüksek Lisans öğrencileri olup firmanın gerçekleştirdiği projelerin, elektrik-elektronik projelerini ve otomasyon yazılımlarını gerçekleştirmektedir.

Firma gerçekleştirmiş olduğu Mühendislik projeleri ve hizmetlerinde, yapmış olduğu detaylı sistem analizleri, bilgisayar destekli benzetim ve hesaplamalar sayesinde fark yaratmaktadır. Firma bünyesinde CAD tasarım programları, statik ve dinamik simülasyon programları, akış simülasyon programı, PLC yazılım programı, Scada yazılım programı, Roboguide robot analiz  programı gibi çeşitli programlar bulunmaktadır.

 

Şirket personeli tarafından etkin bir şekilde kullanılan bütün bu analitik yaklaşım ve programlar her bir projede aktif olarak kullanılmaktadır. MET’in uzmanlık alanları; beyaz eşya, iklimlendirme, otomotiv, kimya, endüstriyel otomasyon sistemleri, özel tasarım elektromekanik sistemler, akışkan kontrol ve test sistemleri, bilgisayar destekli ısı, akış, mukavemet analizleri, sanal zaman analizleri şeklinde sıralanmaktadır.

Firma hakkında detaylı bilgiye www.metltd.net  web sitesinden ulaşabilirsiniz.

MET

meaconline.org sitesi