fff Atmosfer TTO | İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Transfer Ofisi
Haberler
TEKNOYATIRIM: Hedef 10 Milyon TL

 

Teknolojik Ürün Yatırım ve Destek Programı bilgilendirme toplantısı 2 Ekim Perşembe İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknopark İzmir TTNET Idea binasında gerçekleşti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından başlatılan program ile ilgili detaylı bilgilendirmeyi bakanlık uzmanı Ekrem Türker Fidan yaptı. Programın detaylı olarak tanıtıldığı ve katılımcıların sorunlarının cevaplandığı organizasyona Teknopark İzmir firmaları da katılım sağladı.

Programın hazırlanma amacı Ar-Ge ve yenilik projesi/faaliyeti çıktılarının ticarileşmesi ve yatırımı noktasında ciddi bir destek programına duyulan ihtiyaçtır.Program sayesinde teknoloji tabanlı ürünlerin üretimine yönelik yatırımların 10 Milyon TL'ye kadar desteklenmesi hedeflenmiştir.

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan bu destek programı ile öncelikli teknoloji alanlarında yer alan, Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan yeni ürün/ürünlerin ticarileştirilmesi, ülke ekonomisine katma değer oluşturulması, uluslararası pazarlarda yer alarak teknolojik ürün ihracatına öncülük edilmesi ve özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelere geleceğe dönük Ar-Ge kültürünün benimsetilmesi amaçlanmaktadır.

 
Program ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.
meaconline.org sitesi